När man driver ett företag där material måste fraktas, eller produkter måste ut till kund, är det viktigt att ha en riktigt bra logistikpartner. I den här texten ska vi behandla varför du bör se över din logistikpartner och vilka fördelar en riktigt bra sådan kan ge dig som företagare.

Idag ställs höga krav på frakter

Idag är de flesta vana att beställa saker och få hem dem snabbt. Det ställer höga krav på den lösning för frakt som du som företagare har. En bra logistikpartner ser till att frakta dina produkter både snabbt, säkert och miljövänligt. Fraktus är en logistikpartner som arbetar med IT-lösningar där huvudfokus ligger på att få fram varor till slutkund på ett tidseffektivt, prisvärt och miljövänligt sätt.

Frakta säkert utan att anställa

Kanske funderar du på om företaget borde ha sin egen lösning för frakt. Det innebär dock att du kommer att behöva anställa personal och skaffa utrustning för detta, något som innebär både stora kostnader och personalansvar. Väljer du istället att anlita en bra logistikpartner som Fraktus kan du istället lägga den budgeten på att driva ditt företag framåt. Du slipper också ta personalansvar, något som annars kan vara betungande.

Miljövänlig frakt är viktigt

Klimatet är mer i ropet än någonsin, därför är det viktigt att du som företagare tar ansvar och har en logistikpartner som fraktar dina varor eller ditt material på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Det ger ditt företag ett gott rykte samtidigt som du möter det behov som idag finns av miljövänliga frakter. Var alltså noga med att undersöka vad just din logistikpartner tar för typ av miljöansvar och om det finns någon form av klimatkompensering i företaget.

Snabba och billiga frakter

Som företagare är du säkert medveten om att pressen på snabba frakter bara ökar. Du vill därför anlita en logistikpartner som fraktar ditt gods på ett både snabbt och kostnadseffektivt sätt. Faktum är att allt för långsamma frakter faktiskt kan kosta dig kunder och ge ett dåligt rykte. Idag tenderar kunder att vända sig främst till de företag som sköter sina frakter smidigt och snabbt. Det är naturligtvis också viktigt att ha en logistikpartner som hanterar godset på ett varsamt sätt så att det kommer fram utan skador.

Du kan göra vinster med en bra logistikpartner

Var noga med att se över ditt val av logistikpartner eftersom det kan kosta företaget pengar att göra ett felaktigt val. En fraktpartner som däremot är snabb och miljövänlig kan ge dig högre vinst i företaget. Det beror på att människor tenderar att välja leverantörer som erbjuder en snabb, säker och miljövänlig frakt. Har ni idag en logistikpartner som ni inte är nöjda med, kan det vara väl värt besväret att undersöka vilka andra alternativ det finns på marknaden. Fraktus är till exempel ett nytänkande företag som satsar på både billiga och snabba frakter samtidigt som de tar stort ansvar för sin miljöpåverkan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *